Monday, April 5, 2010

Ujian Kecil Yg Allah Bagi..

Allah uji kami ,syukur tak de yg hlg nyawa or cedera parah,cuma kete je yg cedera n mybe motor budak tu..ngan budak tu sekali luka2 sikit kot.
Semalam lepas solat isyak ayah ajak kuar ke bandar coz dia nak beli meja study.
Hujan renyai2 time tu..semalam kat situ gak ada satu accident n menurut kata makcik IB yg dtg semalam ,situ memang kawasan accident ..cam2 dah jadi kat situ..elok je nak kuar simpang. act jalan tu jalan sehala..tah mcm ada la sorang mamat yg tak tau undang2 jalan raya n tak sayang nyawa ni langgar dari depan n tersangkut motor dia kat kete .nasib ayah time tu drive slow je kebetulan nak kuar simpang mesti la slow n bila kat kanan dh clear ayah pun kuar la ,ummi perasan moto tu dtg tp dh terlambat nak elak...tgh mulut ummi sebut ayah motor ! time tu gak la bummmm n ummi tgk bdk2 tu lompat dr motor tp motor lak tersangkut..syukur gak tak de yg hilang nyawa .ummi dh kecut perut kebetulan ummi duk belakang thaqif kat depan sebelah ayah tgh layan mickey mouse dia.nasib la dia tak terkejut n elok je dia lyn cd tu sampai la abis ayh settle ngan budak tu.
* Ayah tu dah abis bersopan dah memandu sebab dah tau rentak org kat sini cam tu..
* Tp yg buat sakit hati lak masyarakat kat sini,kalu accident tu antara kecil n besar yg besar akan disalahkan..walaupun pada hakikat nya salah tu datang dr yang kecil tu..
* Budak motor nie act study kat kusza nie..disebabkan dia salah so dia akan tanggung sume kos repair n dia beria2 tak mau wat police report...
* N petang ni lepas ayah abis kelas baru leh uruskan ..harap2 takde masalah.

*** Apa yg berlaku tu ada hikmah Nya..syukur kita org tak apa2 tpv ummi cam jd takut je nak drive kat sini bila tgk cara ...#$%@%^@& kat sini.

2 comments:

aNnAsUe'G said...

fuhhh! nasib baiknye kaktin! dah la thaqif dok depan! omg! takutnye..

ummithaqif said...

g;tu la syukur sgt kita org tak apa2 Thaqif pun alhamdulullah ok cuma ktin je cam trauma sikit..
geram ngan budak tu..!!!
Tp dh tertulis nak jd ;)