Saturday, April 17, 2010

~~ Kuih Ropal ~~

:: Mungkin ada sesetengah org tau pasal kue ni..tp ummi n ayah baru 1st time dgr n asyik
tertanya2 mcm mana la rupa keu ni..tp dlm fikiran ummi kue ni cam kerepek or keropok .
:: Setiap kali lalu kat simpang yg menghala ke homestay warisan tu mesti asyik membicarakan
tentang kue nie..sebab papan tanda iklan ( Makcik Nah Kuih Ropal )tu setiap kali lalu mesti
baca hahaha cam2 ayah merepek..kuh tu beropol2 la kelakar je..
:: last day nak balik tu ayah ajak cari umah makcik Nah yg jual kuih tu..Makcik tu jual kat umah
je..(cara dia tu beri idea kat ummi ) Insyallah kalu ada rezeki ;-)
:: Mula2 tgk cam popia .memang ala2 popia la inti ayam n Daging..
:: 7 Biji Rm 3.00

Mak Cik Nor Pembekal Kuih Ropal
Segera Dan Goreng,Sedia Menerima Tempahan.
Cara Goreng
Minyak Jangan banyak 1/2 kuih
Api Jangan Kuat
Bila Garing Baru Balik..........................................





:: Dah siap untuk dimakan...................... :-).........................................::

3 comments:

cik mas said...

nmpk sedap. sedap ke ummi?

tinie&thahir said...

Sedap gak la cik mas..
kalu ter- g sana leh la try yek...

Jαnnαhツ said...

sedap giler kuih nie. saya da lama cari resepi tapi tak jumpe2. kalau mak ayah beli kat gerai tepi jalan mesti makan 5-6 bijik pun boleh telan. huhu~