Tuesday, April 20, 2010

~~ Pantai Tok Jembal 09-04-2010 ~~

:: Hari Jumaat petang,ayah dok ada kelas so bawak la ummi n thaqif jalan2 ke pantai ,dekat je ngan warisan homestay tu.Pantai Tok Jembal namanya,act kat situ bukan tempat picnic or mandi2 tp pantai tu petang2 ramai gak org dtg bwk anak2,ada yg wat BBQ,ada yg pacaran.hahaha.senang cakap tempat org beriadah la ptg2.
Thaqif cam biasa la asyik kesana kemari ::
:: Tgk la tu nak lari jek ::
:: Nie masa duk kat gigi air..dia langsung tak takutkan ombak yg besar n kuat tu ,cam nak je dia terkam kat air tu..ummi yg takut tgk dia ::
:: Dah abis duk tepi air..main kat playland kat situ Lak,thaqif ni pantang nampak mesti mulut dia bising nak je.kat ganu ni rata2 playland mesti ada yg berbentuk kapal .ayah layankan je la dia ::

:: Dia takut2 mulanya nak masuk dalm ni..tp pas ayah pujuk dia masuk gak ,tp bila dh masuk dalm tu dia tak mau bergerak2..sampai ayah terpaksa tolak bontot dia suh gerak turun bawah ::::

:: Gelunsur la paling dia suka gelak mengekek bila dtp gelunsur ke bawah ,nasib ada ayah melayan kalu ummi tak larat nak wat byk2 kali ::


:: Ummi jd camerawomen jek..sebab thaqif yg tak duk diam lari sana-sini ayah yg jd tukang tangkap :: penat woo nak ikut cam dia lari2 ::
Banyak lg yg blm ummi cite nie..tak larat nak edit sume pic ,byk sgt,ni pun tpaksa cmpr kalu tak jenuh nak up-load satu2 ngan line yg super lembab ni ::

6 comments:

Ain said...

tak pernah sampai lagi pantai tok jembal nie....

nak try la pergi sekali....

tinie&thahir said...

Ain..

kebetulan dekat nganhomestay yg kta org sewa.tu yg G jalan2 sana tu..;-)

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

iqa dulu stdy kat teganu..kat UMT..selalu sangat gi pantai tok jembal..
bile tgk entry akk ras rindu plak nk balik tganu..dh setaun iqa tinggalkn tganu

tinie&thahir said...

ooo ye ke..
A'a Ramai student2 kat area tu..
memang UMT kat ngan pantai tu kan..
Iqa..Klau rindu apa salah nye G sana
jalan2..Tp lama nya amik masa nak smapai sana kan..

Lynn said...

syok nye thaqif asyik jln2 ikut ayah n ummi da ye...best pulak pantai tok jembal ni ye..xpenah dengar pulaknye..nmpk bersih je...

tinie&thahir said...

lynn:
A'a syok le thaqif...
Masa ikut ayah G ganu dulu..ada masa tu yg bwk jalan2 ke pantai tu..
Kat sana bersih2 pantai nye..
nanti Turun Ganu Leh la G..
Bawak anak2 meriah..