Monday, April 19, 2010

~~ Taman Bunga Kami ~~

:: Ni Bahagian laman Depan,walaupun Tanah sekangkang kera tp dapat gak tanam2 sikit::
:: Suka tgk yg ditanam menjadi Hijau n subur ::

:: Rumput Hijau N dah Panjang ..kalu panggil tukang potong rumput tu nak ke agak2 nya dia potong .agak2 tak sampai 5 minit dh siap ngan keluasan yg tak seberapa nie hehehe potong sendiri je La kot ::



:: Bunga kembang 10.am ni dulu sikit jek daun dia sekarang dh banyak..suka ;-) tgk ::

:: Bunga Carnation mengalami musim luruh...Bunga2 dah tak ada kering ::

:: Thaqif nak melarikan diri dr ummi sebab dlm tangan dia ada batu ::
Kat belakang adalah bahagian pokok2 untuk masakan , dah amik gmbr tp tak leh send lak .

10 comments:

mamalieyna said...

wow bestnyer umah ada tanahm biarlah sekangkang kera pun totap best! ghajin eh bercucuk tanam :p

aNnAsUe'G said...

kaktin! dulu rumah g ade jgk bunga yg kembang byk2 tu. ape nama kembang 10am?? hahah!
kat kl ade jual ke? g nak sgt. sbb nnt kalo die kembang bunga byk2 santek!
ataupon kaktin ternak byk2, pastu nnt kerat bg sket. heheh.

tinie&thahir said...

mamalieyna:
tu la syukur walaupun dapat tanam sikit2..hehehe
Tak rajin.tp minat yg lebih..
kalu thaqif dh besar lg nak luaskan tanam..

tinie&thahir said...

annasuejie:
Cantikkan bunga tu.
ktin rasa nama dia kembang pagi.coz pg2 je dia kembang.baru sat td smpt amik gmbr time kmbg..
Ktin beli ni kat rawang.
Boleh ktin ternak dulu bg byk2 nak dtg la amik..hehehehe

ada gak org panggil bunga kembang kul 10.cam2 la panggilan tuk dia .

cik mas said...

rajinnya ummi bercucuk tanam. akak harapkan hubby jer la.. hehehe

tinie&thahir said...

cik mas:
sbnrnya minat..
baru nak start
hehehe lg pun baru duk umah sendiri tu yg excited walaupun tanah kecik je..

liza said...

seronok kan tgk menda yg kita tanam tumbuh subur..saya pun tgh nak menambah lagi tanman yg ada

tinie&thahir said...

Liza
A'a seronok kan..
;-)

aNnAsUe'G said...

kembang pagi tu bkn morning glory ke?? confuse! hahahhah! sat nak pi google sat.

tinie&thahir said...

annasuejie:
yup..sila googlekan..nanti leh kt tau..