Thursday, December 25, 2008

2 week...............



i'm 2 weeks now
ummi berpantang kat kg keledek di kuala lipis pulak negeri kelahiran ummi
ummi berpantang sampai abis cuti 60 hari ahmad thaqif akmal pun ikut sama
ayah ikut sekali tinggal di sana sampai office call ayah balik naik kapal
31hb disember 2008 ni nanti nak buat aqiqah,cukur jambul & marhaban kat kg keledek ni

baby gift


hadiah dari mak de(nina)
hadiah dari bos krislus,kak aida,kak mariam & kak amy
hadiah dari lin jiran sebelah rumah
hadiah dari mak long,k.aida & fida,tok mama(mak adi)

Thursday, December 18, 2008

1 week.................






baby dah 1 week
baby ada tanda lahir kat buntut
hari2 nenek yg mandikan baby

Monday, December 15, 2008

baby ahmad thaqif akmal

video

baby gift


gift yg baby ahmad thaqif akmal dapat dari pak cu (aizat),moyang (eza),mak teh (akak) & mak long (tipah).TQ 4 the gift

new born baby






pada hari khamis jam 10.05 pagi di hospital ampang.baby boy pun dilahirkan seberat 2.68kg
nama saya ahmad thaqif akmal bin ahmad thahir

Sunday, November 9, 2008

car wash?????.....................



pagi2 ummi & ayah dah bgn siap2 nak g cuci kete............
dah kotor sgt, memang rutin tiap2 minggu ayah akan bawak kete g cuci tau
ari ni ummi drive kete saga ayah drive kete waja sama2 g car wash...............
sebelum g car wash ummi siapkan breakfast utk ayah & moyang baby roti prata
sedap.betul betul betul.......kata upin & ipin
lepas breakfast 2 la tadi baru ummi & ayah g car wash
ummi bawak kete takut2 dah lama tak bawak coz tgh bawak baby la ni..........
sampai dah siap cuci kete tadi pun ummi takut lagi
nasib baik ada abg car wash yg hensem dari sabah bah..........
abg hensem 2 la yg tolong ummi reverse kan kete
takut ummi nak reverse.takut2 kalau terlanggar org kat belakang
dah la ari 2 masa mula2 ummi study bawak kete dah langgar org
sampai terpelanting org 2 depan mata ayah
terkejut ayah nasib baik polis tak tangkap ummi
ummi langgar makcik lak 2.
makcik 2 selalu tiap2 ari jogging ngan husband dia
selalu la ummi nampak couple yg sihat 2
ntah mcm mana ari 2 husband makcik 2 baik sgt nak tolong ummi bagi signal reverse kete
konon2 nak jadi budak parking leh dapat 20 sen........
ummi dengan cuaknya pun reverse lah tup2 terlanggar makcik yg superwomen 2
nasib baik makcik 2 tak apa2 coz makcik 2 ada kuasa tahap dewa
ummi pun satu dah langgar orang bukan nak kuar dari kete mintak maaf dah cuak la 2.........
ayah marah ummi sampai nangis betul betul betul............upin yg kata ayah tak kata
kalau baby tak caye tanya ipin.ipin la saksi tgk la kat tv9
time 2 ummi masih lagi P
P 2 maksudnya problem je............
sekarang kete dah siap cuci cantik tak lepas cuci ni..........

p/s : apa la ayah merepek ni...bukan ummi yg tulis

Monday, November 3, 2008

g kk ibu & anak au2












semalam ummi ngan ayah g garage sale kat oakleaf club bukit antarabangsa
ummi & ayah beli romper baby la.............
ari ni ummi ada appointment ngan doc pkl 10 a.m
tapi kena tunngu lama giler sampai pkl 1 p.m baru blk.huhuhuhu.......sedihnya
doc ngan check ummi nama dia dr. gouri gandhi
dia kata ummi kena g refer kat hospital ampang pulak
ummi dah takut.takut jadi apa2 kat baby.huhuhuhu..................
baby nape tak pusing lagi............
tapikan ummi suka sebab dpt tgk baby............
muka babykan ummi tgk mcm ayah
esok pg2 nak kena bgn awal lak
nak siap2 nak breakfast dulu
nanti lama kena tunggu lagi
tapi takpe lah utk baby ummi sanggup tunggu lama2
nasib baik ada ayah kalau ayah g keje mcm mana ummi kena g sorang2 je................
ok lah baby.baby gerak baik2 tau
pusing btl2 tau.........
ok baby syg bye2 esok kita ngomong2 lagi ya............

Thursday, October 30, 2008

baby scan


hari ni baby gerak2 dlm perut ummi kuat sgt
nape baby gerak kuat ngamuk yer.........
takpe biar baby aktif

Tuesday, October 28, 2008

perut ummi


perut ummi makin membesar dan pusat ummi sakit2 je la................
baby korek2 ye............
3/11/08 nanti ummi nak g klinik kat au2 keramat nak pastikan baby still breech lagi or dah normal
harap2 baby dah ok.