Friday, April 30, 2010

~~ Nasi Kukus ~~

:: kandunganya ialah : Nasi kukus + Ayam Goreng+ Kuah Kari + Sambal + nenas ::
:: kalau Kat K L ni kita biasa dgr nasi kukus ayam dara kan,
kandungannya same je cuma ada yg tukarkan nenas tu ngan timun kan ::

Hi ......Cite tentang kat terengganu lg... ;-)
kat sana ,kawasan kita org tinggal tu..kalu tenggahari susah sikit nak jumpa kedai yg jual nasi campur,kalu ummi n thaqif je yg cari tempat makan memang selang2 la nasi kukus n nasi minyak yek..bukan apa nak g jauh2 takut tersesat hahaha kang susahkan ayah lak.

Cite pic diatas adalah..kitaorg sedikit terkejut sebab masa masuk restoran nie..
Restoran besar gak la ni..yg buar terkejut ialah dia self service pas tu masa mntak nasi dia bagi kertas pembungkus wane coklat tu ,biasanya kalu nak bungkus jek..pakai tu... ni bukan nak mengumpat yek..just nak share kalu2 sape terpegi sana tak le terpinga2 cam kitaorg..kan ayah?
Minum Ayah order honey- dew melon..bila ayah mintak dia cam tak tau je..so ayah cakap la tembikai susu,pelayan tu ulang semula Tembikat susu ? kedengaran pelik lg..
Ternyata memang pelik...hahaha sekali dia bg ayah tembikai merah yg dicampur susu pekat manis..Ha Amik Ayah..mungkin kat sana honey-dew melon tu ada nama lain yg kita org tak tau..mtk tembikai susu dapat la mcm tu....hehehe..kalu ada org ganu terbaca nie..bg tau le yek.. kalu tak silap tembikai merah tu panggil Timun Cina kan ?
Perkataan baru ummi belajar masa kat sana n pada ummi comel je bila sebut
Duit Halus +Duit gedang ...........
minggu depan nak ke terengganu lg nie ..

P/S : Ayah Study betul2..baca buku nak lulus kan.. pesanan dr Thaqif nie...

4 comments:

aNnAsUe'G said...

kaktin,bahasa pahang bkn lebih kurang je ke dgn tganu?
g tahu gedebey. hahaha

Siti said...

waaaaa..sedapnya...

rasnya mcm pernah masuk citer warung kita la kedai ni..hehehe

tinie&thahir said...

G..
ktin ingat ktin leh faham tp kti pun tercengang2 bila dgr dorg b'ckp.
phg lbh kurang perok sikit.

tinie&thahir said...

Siti:
sedap sangat..
ooo warung kita kat astro prima tu..