Tuesday, May 11, 2010

~~ My Ahmad Thaqif Is 1year n 5 Month Today ~~


Sungguh seperti tak percaya anak ummi dah besar..kalu boleh ummi nak dia sentiasa je jd baby.sure la tak dpt kan..kalu nak baby je thaqif kena la ada adik lak kan..hehehehe.
Ummi n Ayah dh bersedia tp rezeki belum ada.Insyaallah ada rezeki Thaqif punya adik.
Tgk org yg ada ank lebih dr satu jelous lak ummi...

1.Kalu baca buku selalu bertekak ngan ummi..ummi ckp cat dia ckp Dog seboleh2 dia nak pertahankan yg dia betul..pada dia haiwan berkaki 2 sume dog ngan cat je..
2.kalu dh berjaya buat sesuatu mesti dia tepuk tgn tanda berjaya ..walaupun kdg2 benda yg dia buat tu salah..pastu sengih jek..geram nak gigit jek..kdg2 ummi gigit tinge dia..hahaha.
3.Sekarang dia dh kurang tgk mickey mouse kalu kat kete hari2 dia layan upin & Ipin pengembaraan tu la tak bergerak2 kat seat dia..ulang tayang 10 x pun dia tetap layan gak...
4.Dia seorang yg penjeles pada ummi n ayah ..tgk ayah pegang tangan ummi seboleh2 dia tarik tgn ummi dr ayah..kalu peluk lg la dia tak bagi...
5.Semalam ummi n ayah ralit tgk ADAMAYA tak layandia .dia marah n mula la cari alasan nak suh ummi n ayah bg perhatian kat dia..
6.Kalu Ayah pura2 nangis dia mcm kesian je ..cam nak pujuk.kadang2 dia kiss tp kdg2 dia lepuk je bg nangis lagi..
7.Tidur malam dia adalah terlalu aktif..tendang ummi n ayah..pas tu berpusing 2.
8.Dia masih tak reti nak sedut guna straw.dia bukan sedut dia hembus,suka wat helah nak minum air ummi n ayah..
9.kalu tak nak sesuatu tu geleng bukan main lama lg.
10.Anak ayah ...gedik,ayah ajar dia menari cucuk langit dia pun kalu menari mesti ada gak cucuk langit .gedik je kalu menari..Bak kata nenek mak bapak suka tgk anak menari-nari kecik 2 memang la terhibur cuba kalu dh besar kita tgk pun tak berkenan.betul tu.
11.Dia memang pantang tgk ummi cakap on the phone mesti dia panggil byk2 kali sampai kita sahut baru dia stop. ..Dia jeleskan ummi.Ari kamis mggu lepas ummi bawak dia G service kete,staff yg dalam tu sume kata dia lasak..dulu masa kuar ngan lecture ayah pun comlain thaqif lasak sangat ..hahaha baru tau.pas tu masa ummi nak bayar dia panggil acik kaunter tu naaaaaa byk2 kali.sampai ummi suruh acik kaunter tu cakap ya..baru dia stop panggil.
12.sangat peka ngan bunyi2 an,kalu dgr bunyi cicak dia pun besarkan mata n nganga mulut cakap apatu..kalu bunyi bird dia terus buat bunyi tittititititititit..lucu je ummi tgk..
13.Semalam tunggu aya balik kelas jalan2 kat area umah ni sambil tgk2 ayam..nampak ayam dia mintak nak,nampak kucing abis dikejarnya..kucing lak dgr je sore thaqif terus lari sembunyi..
semalam ,kelakar dia kejar anak2 dara org kat sini..hahaha.
14.sangat suka minum air masak..bagus!
15.suka gak baca buku...dia akan belek2 sampai la abis muka surat..kgd2 ulang2 sampai dah bosan.
ok la thaqif tu aje yg ummi ingat masa nie..Harap2 masuk bulan baru nie byk lagi perkara baru yg elok2 jd ikutan wat Thaqif ye..tak mau nakal2..dgr kata ummi n ayah selalu..Sayang Thaqif, selalu Dari Ummi N Ayah...;)

4 comments:

Nurshahfamily said...

be a good boy ye sayang hehehehe... kiranyer thaqif sebaya irfan la yerk... irfan dec 2008

tinie & thahir said...

Thanks...
A'a Sebaya la Thaqif n Irfan..
thaqif pun Dec 11.12.08

mamalieyna said...

seronok anak dh pandai macam2 kan..^_^! hepi 1year 5month thaqif! ^_^..jgn nakal2 tau...

*hehe..kita pun sama la, dah bersedia nak ada baby baru, tp lum ada rezeki..! Insyallah,,,

tinie & thahir said...

Sama la kan..
thanks dear..
Insyaallah ada rezeki nanti..;-)