Tuesday, May 18, 2010

~~ Gula Oh Gula ~~

Semalam G kedai2 runcit nak cari bahan nak wat perap ayam..coz malam ni ada BBQ kat tepi laut..
Belum sempat tanya ..dh terbaca amaran GULA TIADA DISINI..hihihihi
Tak kisah sangat la ummi pun sebab bukan masak..tak pe la..
Ayah lak pesan ngan mbr dia suh cari gula ..pun tak ada gak.Last2 dia beli madu je sabagai ganti gula..
Tp Yg jadi kan ummi ni pelik bin hairan kenapa kalu masakan n minuman sume manis2 padahal gula tiada..
Terbaca kat utusan Malaysia semalam sampaikan terpaksa tunjuk IC,Sijil Nikah bagai baru leh dapat sekilo gula..n pastikan mest dilahirkan d terengganu..sampai cam tu sekali.tu kat Dungun.
Macam-macam hal la..Kerana Gula yg bawak penyakit tu pun leh jadi isu..Tah la.
Gula-Gula byk le..


Td kuar Nak beli ikan n ayam..tp si penjual ikan masih belum buka gerai..lambat, kat sini buka kedai...kat rawang kul 7 ikan dh abis doh..hehehehe.

5 comments:

mamalieyna said...

herm..susah gk kalo tak bergula ni eh..tp better la kot, minum air kosong jer, jimat pun jimat..lalala.. =P

tinie & thahir said...

mamalieyna:
A'a,nasib ke sini tak masak..
betul minum air kosong je..
sihat pun sihat..

aNnAsUe'G said...

diorg sorokkan gulakan? jahat!

UMI ALIYA said...

Salam Perkenalan...
kat tganu memang payah betul nak cari gula sekarang. ada yang cakap kat dungun tuan kedai siap mintak sijil nikah baru boelh beli gula. tah ape2...
Saya ni baru jinak-jinak dunia blog ni. Saya ada anjur 2 pertandingan : "Pertandingan Kasih Ibu Membawa Ke Syurga" dan "Pertandingan Gubahan Cenderahati Pengantin". Jemput semua singgah di blog saya... http://aliyadaniel.blogspot.com/

tinie & thahir said...

Gie :
A;a jahat ..kalu kena tgkap bru pdn muka

Umi Aliya
Salam kenal ...
A'a teruk smpi cam tu sekali
Thanks..nanti Saya ke Blog awk jugak..;-)