Thursday, May 21, 2009

~~ Rabu Seperti Ahad ~~


Semalam ummi cuti,seharian habiskan masa bersama thaqif & Ayah je..
Pg G klinik Coz Thaqif Ada Injection untk 5month nyer..
tp berat thaqif tak naik byk 4 month 6.2 5 month 6.5 je
mybe sebab thaqif dah lasak & active n kurang tido di waktu siang...asyik nak main je.
tido dia sekejap main yg byk.cuma kalu naik kete je dia senang tido mybe syok coz sejuk aircond..
Lepas tu G breksfast kat kedai yg selalu gak ummi & ayh brekfast , masa ummi nak pilih2 makan,ada kakak tu datang mintak thaqif pd ummi dia kata dia nak pegang,ummi serba salah nak bagi or tak.ummi pandang ayah ,ayah bg sign ,ok ummi pun bagi la akk tu pegang.pas tu masa ummi nak amik semula dia kata tak pe la G la makan dulu dia leh pegangkan,sekali lg ummi tgk ayah,ayah ok lg.

Ummi pun makan la dalam keadaan tak senang hati ,makan pun tak kunyah sampai hancur betul, suap2 kunyah jap terus telan sebab nak cepat habis makan.takut diaorang apa2kan Thaqif ,takut dia org culik Thaqif..tu semu dalam kepala otak masa tu padahal org tu dekat je.

Tak dpt ummi bayangkan mcm mana kalu Thaqif tiba2 hilang ..ohhh Tak sangup ummi nak teruskn lg.berpisah 8 jam pun dah rindu sesangat rasanye..Ummi Sayang Tahqif!!!!
stop cite pasal tu, melalut jauh lak kang.
lepas tu ummi & ayah bawak dia G buka Akaun kat Tabung Haji kat Selayang..
Yey!! thaqif dah ada buku akaun setelah sekian lama ummi tangguh kan coz tunggu ayah ada bru nak g bank coz ayah yg kena pikul duit yg berat ( coz guna syiling 50cents yg ummi & ayh kumpul dr zaman blm kawin lg + ngan yg kenalan2 kasi + duit sedekah masa akikad dulu )TQ to semua org yg menyumbang ke tabung Ahmad Thaqif.Hanya Allah yg membalas.
Lepas dah selesai urusan kat tbg haji g Careefour jalan2 n makan tghhari kat sana.ayh belikan poll n book untuk thaqif,balik umah buka poll & terus Swiming2 kat kolam plastik itu..sampai sejuk baru stop berendam..seronok sgt thaqif dpt main Air..
Petang tu kuar lg untk mencari rumah untuk disewa..coz tggu umah yg ayah beli tu sure lambat lg siapnye..so nak cari umah sewa dulu sementara nak tunggu duduk umah sendiri lak,So pas ni Thaqif pun kena ready la ummi nak antar ke nursery tp kalu dapt ada orang persaorangan yg nak jaga pun leh gak lg terjaga rasanya..
Tp Takpe thaqif jgn risau ummi akan hantar org jaga bila Ayh sign on je,bila Ayah Off Ayah akan Jaga Thaqif yek...
Maghrib baru pulang kerumah ,Time tu Thaqif tido cian dia penat dr pg kuar je..
Semalam hari rabu tp ummi& ayah rasa seperti hr ahad lak sebab penuh acara dr pg membawa ke malam,nasib malam tu gelap je kalu malam pun ada matahari agak nye memang 24hours la kat luar umah..
Hari ni selepas selesai waktu office ummi & Ayah akan meneruskan misi mencari rumah lg...harap2 jumpa la yg berkenan & Selesa untuk didiami...































4 comments:

eyza said...

moyang nak sewa umah ker? nnt jgn lupa jemput kita makan2..hi..hi...

ktinnie said...

Eyza
A'a dah dapat dah.
nanti jemput datang ye..
nak dtg bg tau le ktin masak2..

eyza said...

KAT AREA MANA? MAHAL X SEWA DIA? NAK SEWA GAK KAT C'2..HI..HI...

ktin said...

kat klang gate
rm 700 ,umah besar 3 bilik
sebelah ktin masih kosong nak mai le,leh buat teman ktin n thaqif masa ayah sailing heheeee