Sunday, May 3, 2009

~~~~ Betul-Betul Tak Ho Liau ~~~

1st may ari tu ummi bawak Thaqif n Ayah g Taiping coz Office ummi ada wat trip jalan2 g sana..
kebetulan ayah ada balik ummi ajakla ayah,so kalau ada ayah senang la ummi nanti tak la sorang2 je jaga thaqif,alhamdulillah Thaqif Ok je tak wat hal,nangis2 manja tu biasa la..
Pg Tu Thaqif bgn awal,ayh pun penat baru balik dr kemaman semalam pun blm hilang dh kena drive jejauh lg,cian gak kat ayah tp ayh kata ok,tak pe la tu..
kebetulan ayah tumpangkan member dia yg dh sing off nak balik butterworth,dia amik bus kat kemunting ( Thaqif la syok kalu jumpa member ayah sure dia akan jd jutawan kecil ) dapat RM$$$
otw ke sana thaqif tido je byk,ummi tak leh tido coz nak teman ayh drive,tkt dia ngantuk..
tak tau nak jalan 2 mana pun kat sana,nak cri makan pun mcm susah sikit,company ummi lak sponsor hotel bujet je.tak lak sedia kettle yg leh ummi nak masak air panas ,cuma masa check in tu dia ada bg 2 thermos air letak kat depan pintu,tu pun dia bg 2-2 bekas tu air sejuk..camne?
kena la ummi mintak kat kedai2 mkn.untk wat susu thaqif kena la air panas masak kan.
sempat la tgh ari tu lepas solat jumaat G muzium jap,pas tu lepak2 kat taman tp duk dlm kete je coz Thaqif minum susu ummi n tido..Pas tu konon2 nye org yg suggest nak ke taiping ni nak bwk makan mee Udang kat Kuala Sepetang,tp hampes cakap je lebih bawak lalu je..alasan org ramai sgt..dah alang2 sampai apa la salah nye tunggu..bwk la melawat tempat buat arang kayu..tu pun ummi tak masuk coz thaqif tido,kalu tak tido pun ummi tak bwk masuk coz panas n gelap + berhabuk..kalu ummi sorang je masuk tak pe..Pas tu suruh balik hotel tp ummi ngan ayah melencong G sampai Tesco kat taiping tu,nasib ayah pintar cri jalan..nak masuk dalam subhanallah org Memang ramai,kalu tak sebab Kelaparan tak gak ummi n ayah usaha nak masuk sana,dah dapat parking dpt la ayah ke toilet jap..pas Tu Order Mc Donald bwk balik mkan kat hotel je coz dah lambat..
balik hotel kena siap2 mandikan thaqif coz takut lambat ,gilir2 mandi ngan ayah..pas magrib siap2 coz nak G Night safari lak..nak masuk sana pun ramai org maklum la public holiday ..
Masa kat Dalam tu Naik Train je...dah siap nak g makan..pusing punya pusing dpt la satu tempat makan yg ramai org,biasa la kan tempat mkn sume ramai org ..ummi ngan ayah order nasi goreng ,bukan main lama nak tunggu..bila tanya dia kata tgh nak buat,bila tanya sekali lg ckp tgh wat lak ..last sekali tanya dia kata baru nak wat...apa lg cancelled je la kan wat pe nak tunggu lama2 lg..akhir nye kul 12 baru la jumpa 1 kedai yg dekat je ngan hotel tu,dapat la makan..kul 12.30 balik hotel..cian thaqif penat ummi bawak dia jalan malam2,sampai tido2 kat kedai masa ummi ngan ayah makan..sampai bilik terus tido lena sampai pg..ummi ngan ayah je tak lena tido coz ada bunyi burung yg pada ummi bunyi dia menakutkan mcm bunyi hantu...sampai ke pg dia berbunyi ( Takut ) ..Dpt sms kata kul 9.00 am kuar terus nak check out..ummi bg kunci bilik kat mbr office bg tau ngan dia tak mau ikut dia org dah coz terus nak balik...Kul 9 lbh kurang ummi ngan ayah breksfast roti canai kat area stesen keretapi pas tu terus gerak balik KL..
Thaqif gk yg best dapat tido je sepanjang perjalanan....
disebabkan masa otw nak g tu ternampak air terjun cantik,ayh nak gak singgah tempat tu jap..
Dapat la masuk jap kat lata Kijang syok kalu ramai2 g picnic kat ctu ,air dia sejuk je,Ayh dapat la mandi kat ctu ,Thaqif pun mandi gak,tp thaqif takut nak duk kat air tu mybe coz air tu sejuk sangat..Ummi jd pemerhati je..
Kul 3-30pm sampai Kl..
Nenek ! Thaqif dah balik..!!
Nenek marah ummi ngan ayah coz kat dahi thaqif ada tanda merah kena gigit nyamuk...he,he,he..ummi la ni tak jaga Thaqif betul2..Nenek mana tak sayang cucu.....
nanti ummi dah ada cucu ummi nak marah thaqif lak la..
Tak dapat nak buh selingan ngan pic-pic coz malas..nanti kalu rajin ummi buh la gmbar ...
thaqif dah jaga ummi nak kena tgk dia ..

3 comments:

aNnAsUeJiE said...

kaktin~
nape tak ckp nak pi taiping..tidak boleh bgtau tempat2 mkn best! ;)
awal2 ni seksakan nak bwk baby pegi jln jauh2~ mcm2 nak kene ade!

ktin said...

Annasuejie :
betul,betul,betul...
1 kete pun blm tentu muat barang dia je..nak sms g masa kat sana tp kredit pun susah nak beli..G post la kat blog tmpt2 menarik kat sana nanti mana tau lalu leh singgah lg..

aNnAsUeJiE said...

alaa,kalo ade gambor seronok sket nak cite kat blog! kalo ckp je nnt org taktau..takpe kot nnt2 balik tepen,baru amek gambar pastu baru letak kat blog! hihi! ;D