Wednesday, July 1, 2009

~~~ Thaqif Akmal ~~~

Dah Lama tak cite pasal Ahmad Thaqif Akmal
Msk Umur 6 bulan dah 3 kali Jatuh dari Katil..sekat tinggi pun dia mcm skip je sekatan tu n terjun kebawah
Hobi dia sekarang suka sembang sorang2,suka sengih sorang2.
yg memang ummi tak leh nak buat apa bila kat public dia menjerit2 je sesuka hati dia wat mcm rumah sendiri je..org duk pandang2 je,kadang2 ummi terpaksa tutup mulut dia ...
malam sebelum tido dia mesti membuang dulu,pas tu baru dia tido.dah seminggu mcm tu tak tau la pas ni berubah balik.
dia masih belum merangkak lg..dia dah cuba angkat tangan setapak je dia bergerak pas tu terus dia buh semula kaki dia ke lantai ..
Suatu hari sewaktu ummi nak g keje dia duk kat meja makan sambil temankan ayah brekfast
kecik nonet je dia kat kerusi tu nampak mcm kelakar je bila buh dia dalam tu..
Gara-gara tgk Gugu Gaga Era.....
Ummi tak takdela ikut setiap episod cuma malam tu tertengok la rancangan tu..masa tu cite pasal urut baby...act ada baca pasal urutan baby ni bagus n ummi ada gak buku cara2 urutan baby nie tp nak buat hari2 tu tak cukup masa..masa tgk rancangan tu ikut la doc tu buat..N si ayah menjadi tukang urut n ummi tukang amik pic saje..


Sedang diurut oleh si tukang urut /ayah sempat Lg Thaqif amik botol minyak n masukan dalam mulut.


5 comments:

aNnAsUeJiE said...

kaktin! 3 kali dah? kalah aidan nih! lasak la diorg ni! ;D

ktin said...

A'a 3 kali pg tadi yg terbaru..tgh tido ktin tinggal g jemur baju.dgr2 dh nangis jatuh bawah.nasib takde lebam2.A'a bibir pun baru je semalam dia hentak ngan kepala ulser gak..dipukul anak tak pe la hehe

~Pn.Ct.Noraazillah~ said...

Hi Tini,
Salam pkenalan..anak sihat??u wife Tahir kan??...

tinnie said...

pn siti norazillah
hi siti salam kenal,alhamdulillah sihat..
A'a Wife Thahir Kenal ngan dia ke?
Link Blog U yek..

~Pn.Ct.Noraazillah~ said...

link blog u??? ermm husband awk blajar sama ngan hubby sya..then masa kt puo sya pernah tertengoklah dia...hikhik.