Thursday, July 16, 2009

~~ Akhirnya ~~

Selasa lepas Ayah G Rawang Sorang2 tinggalkan Thaqif Ngan Ummi..Then Tiba kat sana dah nak dekat sangat ngan umah tiba2 keta ayah rosak,ummi dah risau mcm mana nie..nasib ayah hantar thaqif pada ummi kalu tak cian nya anak ummi kena naik kete yg tow kete ayah gak..mula nya ummi mintak2 la tak rosak teruk so tak yah la ummi drive kesana..tp memang keta ayah kena tinggal sana,sok nye bru siap..nak tak nak kena gak la ummi drive kesana..
ummi act takut coz blm penah lg drive ke sana ..tp ummi kuat kan semangat...NAsib baik boss ummi allow ummi kuar awal kalu tunggu pas office hour maunye sampai ke malam ayah kat sana..Alhamdulillah ummi n Thaqif selamat sampai ke bengkel yg ayah hantar kete..
sampai sana terus amik ayah pas tu G tgk umah jap pas tu balik..bila fikir2 semula buat apa ummi nie jd penakut sangat tak baik untuk diri sendiri je..pas nie dah tekad dalam diri nak jadi Kuat Semangat n berani...sape lg nak tolong kalau tak DIRI SENDIRI...nak mintak tolong thaqif lambat lagi la dia nak tolong..Ummi kena Jd Independent

menyembur2 sampai terkuar2 beloon...semalam nenek check mulut dia rupa-rupanya sebatang gigi sudah dalam proses nak naikblh bawah...ummi nie yg tidak mengcheck,pas tu bila ummi rasa2 memang betul dah rasa tajam2 ..nenek suruh ummi tiap2 hari gosok pakai towel dalam mulut dia nanti.alhamduillah sekarang pun dia dah mula merangkak..pas tu angkat bontot tinggi2 sambil menonggeng..dia ni kdg2 ummi tgk mcm adik sin chan si himawari pantang tgk benda2 yg bersinar mesti dia akan terpegun n belek2 cnthnye brooh n rantai..suka merayap seluruh rumah.pas tu stop kat mana2 almari yg ada laci..kuat sangat anak ummi ni laci yg besar n berat pun leh ia tarik..nak tidokan dia pun senang dah tepuk2 je dia nyanyi2 sendiri pas tu pusingkan badan terus lena.dia akan terjaga kalu diapers terlalu penuh je,pas tukar terus tido sampai kul 6 ke bawah bru nak susu..pas tu sama ada tido semula or dia akan poo terus mandikan dia,pas mandi dia akan sambung tido semula..
... Thaqif Crowlling on the floor....kadang2 sampai bwh2 meja kerusi dia masuk..
Pic nie ummi amik coz tgk dia amik ekor pink panter tu pas tu masuk mulut sambil kunyah2..pas tu agaknye ekor pink panter tu rasa masin ke apa dia wat muka tak sedap..


Nie lak time dia wat hal daam keta kalu nak senyapkan dia senang je amik je pic dia pas tu tunjuk kat dia garenti dia senyum n gelak2 je nanti..



3 comments:

eyza said...

moyang, ahad ni gi kenduri azie x?

aNnAsUeJiE said...

ahah! nnt boleh main geget2 dgn aidan! pegi kenduri ke? ;D

ktin said...

Eyza & Suejie
Insyallah Nak gak Pegi
Nanti Kt Jumpa Sana yek...