Monday, July 27, 2009

~~ 3 Hari Di kedai Perabot ~~

Hari Pertama :



Start hari jumaat lepas balik keje ayah dah plan nak G survey perabot untuk umah baru..n lepas maghrib

bermula la operasi kuar masuk kedai perabot..

1st g kedai kat Area setapak G 1 kedai nampak cantik tp tak menarik hati lak..

G wangsa maju lak..1st g ground Floor dulu tgk 2 kat ctu dulu cantik gak tp tak menarik hati gak..
Salesman tu ngan panjang lebar bercerita dah pujuk2 la suh amik..pas tu G kedai sebelah lak tanya yg itu ,tanya yg Ini..sampai naik penat salesman tu nak menjawab...tp tak beli gak..

Sampai la ke 2nd floor baru berjumpa yg berkenan di hati..berlama2 kita org ber3 kat kedai tu sampai kedai dah tutup baru balik..Nasib baik beli kalu tak mau nye org tu merungut2 kot..



Disebabkan lama sgt ummi yg sebelum kuar dah kuarkan sume brg nak masak cancelled memasak coz dah penat berjalan maka makan di kedai je la..Cian Thaqif sampai ngamuk2 penat sgt dah ikut ummi n ayah...Tp Thaqif seronok coz uncle2 kat ctu rajin melayan dia .hari pertama tak de pic kat kedai coz ummi takut nak snap2 coz kat ground Floor tu ada tertulis ( No Camera )


Hari kedua lak G lagi petang tu coz nak bayar 1 g barang yg di booking semalam..tp kali ni datang ngan nenek sekali,Salesman kat c-tu memang mesra ngan budak2 Thaqif lak memang jenis tak takut so ngan sape2 je dia berdukung.tp kali nie ummi ada pic coz bila dia letak thaqif kat 1 chair nie dia suh ummi amik camera dha jd mcm studio photoshoot lak..sampai dia pun amik camera dia ,rasa mcm nak mintak gmbr yg dia amik kat camera dia tp malu lak..sebab dia dapat pic thaqif yg ummi tak dapat amik..









Hari ketiga pun G lg Coz nak temankn kakak Ayah pun nak beli kat kedai tu

gak.kali ni pun sampai kedai dah tutup gak kita org kat kedai tu...
Susah gak nak pilih ni,nak dapat yg berkenan dihati,kalu leh nak yg cantik n murah je tp mana nak dapat kan.
So untuk bahagian perabot dah selesai.Skrg tggu sikit2 keje lg baru leh basuh Rumah N leh pindah masuk.
Harap sebelum mula puasa dah eh pindah la..lepas tu Ayah pun nak sign On semula.mybe thn nie ayah beraya kat kapal la kot.Kalau dapat beraya ngan ayah bagus gak..kalu tak ummi ngan thaqif relakan ayah mencari rezeki.Tahun Depan make sure kita raya sama2 ye ayah : )







2 comments:

ai said...

HUIII!!! ni betol2 nk beraya sakan ni. siap beli perabot bagai..
takpe, kau booked, kau bayar..tp kau suh org tu hantar ke rawang! (umah aku)..muahahahahaha :P

tinnie said...

HI AI!! DUK KAT RAWANG KE SKRG?
KAT NE?