Thursday, July 23, 2009

~~ Sedih & Terkilan & Happy ~~

Denda yg dikenakan akibat kalah main laga kepala.



Pic2 kat atas tu ummi amik time Thaqif ngan ayah berdua dalam bilik sambil main lawan tolak2 kepala..
pandai dia main ,sampai bila ayah kalahkan dia dia tarik rambut ayah...tapi dia kalah gak makum la dia kan lg kecik dr ayah..Dia yg kalah ayah denda jd kambing panggang....dah terbalikkan dia pun masih gelak lg..ummi kadang2 risau tgk cara dia main ngan ayah tp dia lak suka bila main yg pelik2 mcm tu...















Yg sedih & terkilan ialah Thaqif hanya Nak minum SUSU UMMI hingga umur nye 6 bulan <>
harap2 2nd bby nanti ummi full ngan susu n dia nak la fully brestfedding..Sangat Berharap.
STOP cite pasal B/F.


Yg Happy nya ialah Sekarang umurnya 7 bulan 1 week 5 day old..mcm tak sangka je ummi ada seorang anak dah besar pun...tak terasa pun masa tu berlalu..tup-tup Thaqif dah menghampiri umur 1 thn..org2 pun dah sibuk menanyakan bila nak tambah lg..Tambah lagi memang nak ,kalau dimurahkan rezeki Ummi terima je..nak2 kalu dapat Twin kan ?mcm Ziana Zain tu lg syok sekali dapat Sepasang Boy & Girl...best nya.


sekarang Si Ahmad Thaqif
:: Giginya tumbuh 2 batang sudah..satu dibawah & satu diatas,suka laga2kan gigi sampai berbunyi..ngilu..

:: Time mandi suka main Buih kadang2 dia amik buih n Suap masuk mulut..

:: Time pakai diapers selalu gaduh coz dia suka lari ngan bogel2 tu..amik masa lama nak tenangkan dia umpan ngan mcm2 nak bg dia diam.kadang2 ummi marah pun dia gelak2 je ...

: Merangkak ke merata2 tempat,msk bilik kuar bilik..


:: paling bahaya masa letak dalam baby kot dia bangun n berdiri..sesuka hati je tanpa ada rasa takut..

:: Kalu leh setiap tempat yg leh dia capai ,dia nak bangun & berdiri..kita yg menengok yg rasa gerun dia steady
jek.masa kat umah nenek ,nenek tinggalkan dia tutup grill sedar2 dia dah berdiri pegang Grill.

:: kau kat lantai ni dah berjuta kali dah ummi rasa asyik terjatuh je.



:: Ayah cite dia dah pandai merajuk..kdg2 kalu nangis dia paling kan muka ngan tundukkan muka sampai lantai
sambil nangis. cengeng mcm sapa tu Ayah?

:: Sekarang ummi rasa masa nak manja2 ngan dia mcm tak cukup je..Kalu boss tak ada Ayah ada keje ,ummi sanggup bawak office,duk ngan ummi puas hati ummi,tp kdg2 dia lak buat hal nak dukung je tak leh letak langsung,dia tak mau tido nak main je.


:: kalau naik kereta dalam keadaan sedar ( tidak tidor) dia suka berdiri pusing keliling tgk je specially malam
malam coz cahaya lampu yg menarik pandangan dia..Tp klu dah dapat tido usik mcm mana pun dia akan
tetaptido..

:: Kalau naik kete ngan ummi duk diam je dalam seat dia sambil menung je,buat muka sedih..cian anak ummi
ummi tak ayan dia sgt kot,dia pun layan perasaan sendiri je.
:: Sekarang makanan harian dia bubur nasi yg di tapis & di blend lauk dia madu,ayam,brokoli,carrot,kurma
epal hijau & merah,bual pir,pisang,Tp sayangnye thaqif tak berapa suka makan ikan..selalu mkn tah habis,ummi dah stop bg nestum kat dia setelah di nasihatkan oleh misi clinik kampung pasir ,ada lg balance yg lama nanti nak bagi je la tak elok membazir...

*
8
*
8
*
8
*
8
*
8
*
8
*
8
*





nanti ummi nak storykan pasal tahqif yg penakut tp mau lak..











1 comment:

aNnAsUeJiE said...

hahaha! aidan pon kalo nangis merajuk die tunduk kepala sampai ke bwh! ;p