Tuesday, October 13, 2009

~~ Sehari Tanpa Ayah Kat Umah ~~

Rasa kosong je ,Thaqif lak pas je makan thg hari semalam,terus tido kul 4 lebih baru bgn.ummi pun tido gak sekejap,tp bila bangun rasa sedih n rasa mcm kosong je.thahif tido lama time nie la ummi guna tuk wat mcm2 keje umah...

Ayah pun kesian gak la Thaqif tak lalu makan,call berkali2 tanyakan thaqif ,Ayah rindu sangat la tu ...time ayah call thaqif tido je, mula 2 ayah call dia tak layan sangat pas tu bila call lg dgr suara ayah dia gelak2 besar lak...bila ummi tanya ayah mana mata dia sibuk pandang keliling mencari2 ...Ayah jangan sedih lg...ummi akan explain ngan thaqif baik2 sebab apa ayah tak de kat umah..

Tak pe Ayah jgn ikut sangat mula2 memang la terasa dah lama sikit nanti ok la tu,jgn risau alat perhubungan kan ada..nanti ayah dah abis work leh la calling2 lg...

malam kul 9.30 dia dah tido berselimutkan kain ayah yg ada bau ayah ..tgh malam tak bgun pun ummi je yg tak lena tido..Thaqif sampai ke saat nie masih belum bangun..masih lena lg berselimutkan kain ayah tu...

untuk tatapan ayah ....ummi rasa thaqif tgh mimpikan ayah sebab tu dia tak bgn malam n masih tak mau bangun lg walaupun ummi dah panggil2 dia...

***Semalam Thaqif dah mula berjalan tanpa bantuan barang sampai 4 tapak kedepan, pas
tu jatuh , dia terus pinjam bakul kain ummi sebab nak practice jalan laju2 ...

4 comments:

aNnAsUeJiE said...

kaktin......shedih~

Anonymous said...

annasuejie
oit jgn sedih..

Haizales said...

alahai...sedih tgk die berselimutkan kain ayah...ooo..tak lame lagi da blh jalan betul2 ek?

tinnie said...

haizales
mcm tu la kot,skrg buat apa pun dah pantas dari ummi,dah jalan betul nanti ummi dibulu lak agaknya..