Wednesday, October 21, 2009

~~ Riang Ria Bersama Kucing ~~

sabtu minggu lepas setelah dapat izin ayah ummi n thaqif balik kampung ummi kat k.lipis coz nak meng harvest buah2 yg dah masak..kt org balik pun tak lama ahad dah balik kl semula ..


Thaqif pun dapat la melepaskan hajat yg dah lama terbuku dlm hati...iaitu memegang kucing...
menjerit kegembiraan la dia bila dapat sentuh kucing yg tu nasib baik kucing tu tak melawan ( melawan coz ada masalah mental sikit)cuba kalu kucing normal sah2 dicakarnya thaqif...


posing ngan kucing sambil pulas telingga kucing...


happy yg teramat sangat ...





Ayah tgk la saya dapat pegang kucing nie...




Tarik telingga kucing lg...







suka hati bila bersama kucing.... walaupun thaqif happy ngan kucing ada gak yg dia takut..dia takut betul ngan bunyi ayam berkokok,kalu kat kampung ayam kul 5 pg dah berkokok time tu dia dah terjaga gak coz takutkan bunyi ayam..sebab dia yg kejutkan ummi tgh tido sebelah ummi nie dia cepat2 dtg peluk ummi kuat2, tak nak lepas ,sampai la bunyi ayam tu reda sikit..mungkin sebab bunyi ayam berkokok tu nyaring sangat mcm menjerit2 je,sebab thaqif nie sensitif ngan bunyi kuat2 mcm jerit2 . dia terus cebik nangis...
Dia skrg kalu tak tido masa dlm keta suka sgt menegur org sebelah...sampai org yg naik motor pun leh perasan yg dia tu duk tgk dia...kebetulan petang nak balik ke kl tu beberapa kali org yg naik motor tu bermesra ngan dia kat hiwayjumpa ,senyum,jumpa senyum lg...sampai gelap thaqif pun dah takperasan org tu..
skrg dia kalu dgr music je mesti bergoyang2 bontot n badan menari2,kalu dulu time dgr ratib je goyang bontot ,skrg up lg goyang nya.kalu tgh mengamuk sekalipun bila dgr music sure dia stop jap untuk bergoyang badan n bontot nye yg comel tu..
makan pun dah leh harap sendiri tp ummi tgk gak la ,suap pakai tangan je,guna sudu belum tau lg...
*** banyak lg la ayah nak cite next entry lak ye...dia dah berbunyi tu
kalu dia tak tido ummi memang tak leh nak wat apa2 hanya melayan dia je.







2 comments:

aNnAsUeJiE said...

mengharvest buah mcm dlm game saje. nak manggissssssssssssssss! hihi!

kaktin,
nnt ayu kawen pegi tak?

ktin said...

Annasuejie
nak manggis ada mai datang umah ke ini...
ktin belum dapat kad lg..nanti nak sms ayu kot dia silap adderess.