Monday, April 27, 2009

~~ An Aboriginal People ~~


Bru2 ni terjumpa Seorang Budak tanpa baju & selipar terjezut gak anak sape la mak bapak biar berjalan2 mcm tu pg2 buta ni..nak snap pic tak leh coz tgn pnuh bwk brg2..
pas tu dgr dri sumber2 yg blh dipercayai rupanya2 budak td tu orang Asli ..
Kesian dia tak pakai baju,ummi agak mesti dia lapar kesian je tgk dia..
Dia duk jalan2 kat tepi longkang kacau org Majlis Bandaran tu kutip sampah..
Waktu lunch Pun dia ada kat kedai elektrik yg dipunyai oleh org berbangsa *****
lg la ummi rasa kesian coz tgk org tu halau2 je die..
Dia mcm tak terasa pun org tu dok marah n halau dia..dia senyum2 je..
Hari jumaat lak ummi nampak dia dah pakai baju..waktu pgi,waktu ptg lak baru lengkap ada suar ( suar yg 3 hari lepas)ada baju ngan selipar..tu pun selipar besar sangat bkn saiz dia...
time tu dia lalu sebelah ummi sambil angkat tgn n ckp ( Hai ) ..
Asyik tgk dia smpai lupa nak amik pic die...
Yg kesian nye bla tgk dia tak pki bju n selipar n kena halau2 ngan org tu..halau mcm halau kucing je cian tgk...

2 comments:

aNnAsUeJiE said...

kat mane ni kaktin? dekat dgn ofis tu ke? mane dtg org asli kat situ?

tinie&thahir said...

A'a dkt office ktin ni..org kata Jabatan Orang Asli letak family dier kat bangunan Tmpt rock kapak sewa tu..dia dah biasa kot tak pki bju,kasut sume tu yg dia selamba je..kesian tgk..G nak tgk mai cini..nanti kalu jumpa ktin try amik pic die..