Thursday, June 10, 2010

~~ Special Edition ..Melepas Geram N Sakit Hati ~

Dari mula2 lg Dah rasa sakit hati..tp sabarkan je la.
Masa 2nd time datang sini dulu sewa kat sini gak..dah la mcm2 kelengkapan tak lengkap.
cakap banyak je pandai..bermanis muka n bicara.yg tu tak pe la dah lepas.
Tp sekarang sedang berlaku.
Ahad pagi nak gerak je dah call bg tau jadi datang..malam tu rumah ada penyewa gak.so mesti tghahri diorang check out.Dah dekat sampai pun call lg ..rupa2 nya dia suruh singgah kat satu tempat nak bagi kunci.kata nya dia ada hal.so ok la ikutkan je la,walaupun melilau gak nak cari maklum la bukan tau jalan sangat.
Sampai2 rumah tgk bersepah gila..ngan katil tak kemas..sampah tak buang senang kata pas org yg duk semalam tu kuar tuan rumah langsung tak kemas..untuk kemasukan kta org.
bukan last minit bg tau nak duduk ..Bayaran pun dia dah terima hari selasa.GERAM.
dah tgk keadaan rumah bersepah mcm tu..sakt hati la..pas tu ngan bilik tidur lagi..tak kan nak pakai cadar tak berbasuh lebih2 org ..GELI la ngan BERBAU lagi.
Nasib bila mintak cadar baru dia datang bagi..tu pun dah malam.baru dia sibuk nak dtg tp hanya untuk tukar cadar sahaja untuk satu bilik..bukan nak sapu lantai n buang sampah yg berlambak di tinggal tu.
Act rumah tu kalu Sebulan dia sewakan 1000...kita org duduk dalam 2 minggu tu pun tak sampai pun 14 hari dia charge la 500.tu pun tak de makna nya ngan rumah Kotor + ada musang beranak atas bumbung + ulat gonggok+ panas TAK DE AIRCOND .Kipas ROSAK.mesin basuh ada tp sebagai PERHIASAN.
Ni yg buat tambah SAKIT HATI ku lagi semalam dia bg tau ada 4 org nak sewa bilik..LELAKI lak tu...ingat tu hotet ke? Rasanya kalu kita dah sewa rumah tu untuk satu tempoh waktu dia tak boleh nak sewakan kat orang lain lak.walaupun sehari..rasanya bayaran 500 adalah bayaran sewa rumah selama 2 minggu.dalam tempoh tu dia tak le la amik penyewa lain..tak kisah la rumah tu ada 10 bilik pun .pernah juga call tokey 2 lain dulu majoriti bagitau kalu dh sewakan pd seseorang tak kan amik penyewa lain.tp yg ni TAMAK + MATA DUITAN + CAKAP PUTAR BElIT ...I HATE U...banyak lg yg ku nak berkata2..tp cukup setakat ini.

4 comments:

kak mas said...

sabar2 tinie.. mmg ada org camni. tamak haloba..

tinie & thahir said...

kak mas:
sedang bersabar kak ..
thanks ;-)

aNnAsUe'G said...

pastu ape jadi? sakitnye hati dgr!

tinie & thahir said...

G ;
Sakit hati sgt ktin ni..
tak tau lg tgk cam ne ..nanti ku cite selanjutnye..masig geramnie ;)