Saturday, March 27, 2010

~~ Budak yg penakot ~~


:: Cite yg dah lama ...maklum la ummi ni masa ada ayh balik kurang sikit nak up-date ni kecuali kalu nak sgt baru la up-date,maklum la cite2 pun untuk ayah tgk time kami ni berjauhan.kalu dekat dia dh tau cite malas ummi nak up-date so simpan je stok2 gmbr tu time berjauhan cam ni time ummi free apa lg merapu la...berpandukan bukti yg ada...bkan rekaan. ..;)
:: Time ni kat Giant damansara,g sana semata2 nak cari playhouse,ayah dah tgk masa kat giant kuala trganu dulu memang dah nak angkat satu,tp ummi kata tak yah...( sbb pd ummi malah sgt ) pas tu g lak giant batu caves tp masa tu yg tinggal display je,tp yg leh buat ummi bersetuju ayh beli sebab salesman tu kata ada promotion memang murah n berbaloi la kalu beli...weng2..
tak de stok lak..tu yg ayah nak ajak ke giant yg besar kat damansara tu..1s timeg ,semata2 nak tgk playhouse tu je..tp bila sampai sana tak de promo lak normal price..memang dah nak beli gak..tp bila tgk2 balik bentuk benda mcm tu mcm masih belum sesuai je tuk thaqif lg pun sesuai untuk 2 tahun ke atas..so keep in touch je la dulu.sampai thaqif betul2 dh besar sikit. memang la dia leh panjat tp tinggi sgt lak ..tkt lak nanti ..tak pe, ye! thaqif ..thaqif dah mahir nanti ayah belikan yek..
:: Balik dr situ singgah le mcd rawang ..kerana masa kat giant damansaran tu nak makan mcd tp tak berjumpa ataukah disitu tiada mcd..
:: Sesudah thaqif kenyang makan dia pun diberi upah main di playland di situ..


;; Tetapi main dia tidak lah seperti kanak2 lain disitu...kerana dia takut kan benda ini....
:: naik turun tangga je sampai separuh jalan dia turun balik kot tangga sebab apa lg takut le...

;: Td tgk gmbar tp bila ayah bawak dekat ngan replika sebenar memang ..takut..selama ni ummi bawak gak g mcd tp tak lak bawak dekat2 takut rupanya...
::: harap2 Pas nie tak takut lg :::

4 comments:

aNnAsUe'G said...

aha! yg ni thaqif ikut g! [tak pasal2 kan]
kitaorg sama2 takut clown kot? heheh! tp yg ronald mcdonald tu g takde la takut sgt sbb die tak bergerak. ;p

mc'd besar kat sebelah ikea la kaktin.

ummi thaqif said...

annasuejie:
ahoi..bila dia takut ktin teringat g yg takutkan clown..serupa la korang..


A'a yg situ tau,aritu malas masuk sana..

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

hehehe samalah dgn Aqil.. Takut "antu"'kilat' macam2 hal.. sampaikn TV yg dh abeh siaran kaler biru 2 pun dia takut.. "antu" katanya.. ntah sapa ajar x tau ler.. takut2 gak, tp lasaknya MASYA'ALLAH..

ummi thaqif said...

salina:
hehehe aqil2
mcm2 imaginasi diaorang nie..
a'a penakut kecik2 ni je kot..
dah besar nanti tidak lg ..