Tuesday, December 22, 2009

~~ Thaqif & Ummi ~~

waaaaa boring nya ummi....nasib Thaqif pandai jd joker tak la ummi tersangat boring.

ngantuk tp thaqif lak tak tido...mana ummi leh tido..tp elok gak tak tido siang takut berat badan bertambah..skrg pun cam dah gumuk je..
Ayah tentu tgh syok tido kan,kang malam ayah nak work lak..tak lama lg ayah lak jaga thaqif ummi lak work n tido..hehehehe
Baru nak belek2 paper nak cari keje lak.Full stop!




Tgh survey tempat2 yg menarik untuk dilawati..tak lama lg ayah dah nak sign off!!!



Ni la keje 2 beranak dikala ada waktu lapang..




:: kelakar thaqif bila tengok ummi tukar muka jadi spiderman...




















:: ummi suka tengok thaqif ralit main ngan car n truck2 dia time tu ummi dapat la buat keje ummi,kalu dia sonok main cam tu tak pe ummi tinggal ,dr dia jalan2 merata kang sedar2 dah menyapu kat dapur,buka cabinet kuarkan periuk ,kuali ummi ,panjat tangga la tu yg ummi tak suka.








:: pindah kesana kemari kalu dia dah syok main mainan dia,tp yg tak best tu abis dia punggah keluar dari bilik dia bawak ke depan. bilik dia sah2 ladah macam kapal karam,kat depan pun dia nak karam kan gak.nasib ummi ni baik hati leh kemaskan ....tak pe gak sambil2 tu leh ummi turunkan berat badan yg ummi rasa dah bertambah berat nie..









2 comments:

aNnAsUeJiE said...

hahaha! kaktin! sejak bile jadi spiderman part time nih? ;D

ye, marilah selim melim kan balik bdn seperti dulu. dulu kite sebok nak gemukkan, skrg dah gemuk sebok nak kurus plak. haha!

ummithaqif said...

annasuejie
huhu sejak tak bekerja ni jd la part time spiderman

tu la barat naik salah,ringan pun salah..pas nie kita bwk sikenit masing2 jogging yek..