Tuesday, November 17, 2009

Hohohoh ...

Tak syoknye...sejak 2,3 mejak nie susah betul la nak up-load gmbr,cian ayah time kapal masuk buka blog tak up-dated....hohohoho..ummi tau ayah tu kalu kpl longside / anchor mesti tgk blog dulukan?...hehehehehe ....

yg nie ayah...malam sabtu...tp jgn tak tau sblum dia tido dia gigit ummi dulu....

:: Bila bangun tido pun gigit jgk...pas tu tgk ummi kemas katil susun bantal ,pas tu tepuk2 bantal dia pun sama ikut gak...tu gmbr dia tgh tepuk tu sbnrnya..ummi je cam org tak betul asyik amik gmbar je...mesti la dah keje ummi tgk dia je..kalu tak amik gmbr tak de lak bahan bukti nanti...

nanti dia dah besar tunjuk kat dia ...bg dia tersipu malu...


:: Tak sempat ummi pakaikan seluar dia dah lari..agak payah nak pakaikan skrg ..asyik nak melarikan diri je..




:: masa balik dr rawang singgah jap nak beli susu,tp kena tggu sampai dia abis nyusu dulu...



:: Menung Ingat kat aweks a.k.a ayah .....................




:: Tgk ayah je keje dia....






:: mcm tu la dia excited bila tgk gmbr ayah...








:: Action kamen ngan beg dia.....








:: baru bgun tido time tu ummi masih atas katil bila dia dgr bunyi cicak...takut..tak ada org yg dia nak peluk...terpaksa la lentuk je kat tepi tu...








:: tgk ayah lg ...................
























:: Bila Kusyuk tgk tv..time iklan je..sekali tgk rambut dia mcm abu bakar elah ....hehehe..nanti ummi bawak potong la yek..kat saloon shah rukh khan tu yek...










:: SIAPA YAHG BERNAMA AHMAD THAQIF AKMAL....sila angkat Tangan.....




























:: kusyuk buat sesuatu...

































:: Dia kalu buat sesuatu memang tekun...sampai air liur pun terkeluar2...dah nak menitik khusyuk sangat....




































:: Bilik Thaqif yg seperti kapal karam....basikal diterbalikkan,senduk ummi pun dia bawak main kat bilik dia... pas tu agar2 ummi yg dlm paket pun dia amik dr drower dapur bawak bilik dia..



















:: hohohohohohoho saya berjaya sepahkan bilik....!!!!
































































:: Nie la menu buka puasa ummi :: currypuff ummi yg hangus hari semalam,dah la inti pun hitam sikit leka sembang ngan ayah on the phone..layan ayah ber-3g sampai hangus inti nya..

pas tu bila dah jd currypuff pun hitam gak...























:: Ni lak dia bgn awal ..sebab time tu ayh call dia dgr ummi sembang dia pun bgun...pas tu berak...dh berak ummi terus mandikan dia,pas tu tido semula dia...dia bangun je terus ummi angkut g ikut ummi pam tayar...ummi yg penakut tak bertempat ni akhirnya berjaya pum tayar sendiri...sehari sblm tu dah tanya moyang eyza caranya..bukan tak tau tp takut n fikir yg bukan2 n merepek... mcm bong+ok lak bila dah buat menda tu senang gila rupanye..otak je suka fikir buruk..pas tu ummi cari lg 1 hp bila call tak dgr pas tu takut nak call lelama takut hantu yg jawab..sbb sedar ilang tu malam tu yg takut nak call lama..bodoh jek..
nasib jumpa rupanya jtuh kas seat thaqif..














































































:: nie bahan bukti dia sepahkan kain dlm laci ..abis dia kuarkan...geram bila ummi mcm marah dia gelak2 je..dah la ummi baru je susun tudung2 dalam tu..


























:: tapi anak bijak ummi nie faham bila ummi kata kutip bg clear..mula2 dia tolak sume kain ke tepi dinding memang clear la sikit..pas tu ummi suh dia simpan ..dia pun letak la separuh balik dlm laci tu...yg lebih nye terpaksa la ummi buat...





























:: ayah...Thaqif tengah kunyah kain ayah..merepek2 je apa yg dia buat tu...yg ummi kata no tu la y.e.s bagi dia...





























;: geram ummi tgk dia ummi selubungkan ngan kain tu..gelak besar dia...
dia skrg kalu dgr ummi nyanyi dia mula la hentakan kaki mcm menari..pas tu pusing2 badan..sambil senyum..n mulut dia ringan tuk sebut ayah yek..bila ummi tanya ayah mana dia akan intai gambar kat tangga tu sambil senyum..






























:: semalam pg kt org G permata.pas tu g care-4 wangsa maju...dpt la beli huggies kat sana murah dr giant..susu pun ummi beli gak coz murah dr tempat lain...dpt la dia jumpa nenek n adik azeem + ummi hantar dah pati haruan tuk mama long..sorry terlupa nak kasi dulu..ari nak g tu pun terlupa gak nasib teringat sempat la amik..curryfuff nak bawak tuk nenek pun tertinggal gak...tgk la la kalu rajin sabtu nie ..nak g gak kenduri anak cikIntan Kawin..
balik lewat sikit sempat antar nenek g surau dlu pas tu baru balik..sblm sampai singgah jap kat (hartawan kiongkong ) hehehehhe . isi defect form ...kt tunggu n lihat bilakah dia akan dtg repair...
selebihnye gmbr ummi up-load kat fb.ayh tgk kat fb yek...nanti sambung lg yek dah lupa apa lgnak cite...





























2 comments:

aNnAsUeJiE said...

budak2 ni mmg syok sepah2kan rumah! tak larat wooo nak kemas balik. muahahaha!

ktin said...

annasuejie:
betul tu..kttin nie nama je duk umah umah bersepah gak..belum siap kita kemas dia dh sepahkan balik..tak pe sikit masa nanti kalu diorg sepahkan kita denda je hehehehe