Tuesday, June 9, 2009

~~~ Thaqif not feeling well ~~~


Dah 2 Hari Thaqif batuk n selsema Ari isnin tu badan panas ummi dah risau bila ayah bagi tau thaqif asyik nangis je,ummi mintak ngan boss nak balik awal nasib boss bg,nasib baik dia tak demam cian je ummi tengok dia,tido malam pun asyik terjaga2 gak,minum susu pun tak berapa nak je,susu suam je dia akan minum.mybe tekak dia tak selesa la tu,tp dia selera je bila ummi suap kan bubur nasi + kismis bertambah2 dia makan,ok gak leh cover susu yg dia tak berapa nak minum tu...
Dalam tak sihat tu kalu bawak jalan2 suka je dia tp kurang aktif seperti selalu la,yg paling ummi kesian pg td masa on the way balik jalan2 ngan ayh thaqif tiba2 nangis n muntah banyak,ayah dah panik tp nasib ayah dapat kawal keadaan ayah stop kat petrol pump jap ayh pujuk2 dia,ngan tukar baju sekali,ayah cite orang sume dah tengok 2 dia semacam je..coz ayah stop kat situ sambil salim diapers n baju sekaliye la orag mesti hairan asal la laki ni jaga anak sorang2 je,dah la ngan kaedaan ayah yg berambut panjang mcm tu ..tp tu tak jd masalah pd ayah ,memang dah selalu sgt kalu kuar kat public org akan tgk ayah semacm je.Tak pe la ayh pedulikan orang nak kata apa janji buat kerja halal kan..Jaga anak sendiri.bukan merompak anak org kan..


terpaksa kepit dia bg diam sementara nak amik suhu bwh amprit dia,makan ubat dia ok ummi just suap pakai sudu je dia minum mcm sedap je ubat tu..

Dia sangat behave samasa tak sihat diam je tengok tv..Ummi harap Thaqif cepat sembuh n leh lincah macam selalu semula.

4 comments:

aNnAsUeJiE said...

cepat sembuh ye thaqif!
aidan pon demam panas~ huhu!

ZiLoT said...

thaqif dearie~

smoga cepat sehatt yeh,,tamo demam lame2,,sian kt ummi ngan ayah,,

*hugs*

ain husna said...

olo sian ny thaqif-
anti ain doakan thaqif get well soon kay ;)

tinne said...

annasuejie
thanks anti suejie
la ye ke..cepat sembuh gak untuk Aidan.

Zilot
thanks..anti zilot tahqif pun nak cepat sembuh nie...*hugs*

Ain Husna
thanks..Amin... thaqif akan cepat sembuh...;)