Thursday, June 18, 2009

~~ Jalan2 Di Parkson Selayang Mall ~~

Selasa memang dah plan nak G Selayang Mall sebab nak G Parkson nak beli Car seat + Chair Thaqif,ingat kan tak lama lg ayah dah nak Sailing Jd Car Seat tu di perlukan untuk memudah kan ummi membawa Thaqif di sebelah ummi.sebab dah boleh duduk tak kan nak letak dalm Bby Carrier yg Baby nyer tu lg kan dah tak muat dah..so ummi pun siap 2 dari office mandi n tukar baju sume,mesti la nak tukar baju n mandi supaya selesa nak berjalan2...nak g awal coz lepas tu leh G pasar malam lak...
Sampai sana memang cantik awal tp yg wat spoil lak Promoter bahagian tu rehat lm sngat tunggu kul 7 lbh baru ada naik...sebelum tu Sempat tawaf selayang mall tu...Yg seronok nye Thaqif la dapat jalan2 sambil tengok2 n tegur orang...

Hi Vanakem....
Pls !!ummi bg sy chance nk pilih sendiri barang saya yek?....


yey !!!!

Wah ! Ada Barang menarik la kat sana jom Ayah kita G sana ....




hehehheeh macam muka saya tak bila sotong tu senyum....dia la sotong mera man....



Cat Lover ...yg sebenar nya saya dah pernah pegang tp sat je ummi tak bagi lama2..yg ni pun kalu ikutkan tak leh ...bulu2 dia mcm same je ngan real cat..


tp yg nie saya tak berapa suka la ummi...Biar ayah je la yg pegang ...


Yg nie saya suka sangat...dah macam 2 kedai ayah bawak dia masuk..sepanjang masuk kedai2 yg penuh barang ayah kena pegang je tangan dia,takut dia mencapai brg2 ,maklum la tangan dia memang pantas menyambar ...cepat lg dr kita bl dia nak capai barang...

Dah penat jalan duk jap tunggu promoter tu lagi..sampai susu saya dah sejuk...n tak sedap dah lagi..ngamuk2 dia tak mau minum.. merajuk lak tu..


Saya jumpa MR Mickey Maus la Ummi.......



Dad Pilih barang sume n dah bayar mintak dia org antar ke kereta ..nak balik pun maghrib belum lg,pas simpan barang masuk semula ke mall,coz nak solat dulu puas gak cari surau..ayah tanya kat sorang awek so dapat le ke surau..kat 3rd Floor sebelah Car park...
dah siap solat turun n cari makan lak...Ummi n ayah order kfc...orang tak le ramai mana pun ..kat situ pun kena tunggu lama sampai thaqif pun jd boring...last 2 sempat ayah makan sikit yg lebih nye tapau je ummi makan kat umah..masuk keta Thaqif Minum susu n terus zzzzzzz,penat kot dia bergelak ketawa.
hajat nak ke pasar malam pun tak kesampaian gak...coz bila sampai area umah pun dah kul 9.40..pasar malam pun dah nak tutup.
Sampai umah Tahqif tido gak lg letak kat tilam sampai ke pagi dia lena.Ayah ngan ummi sambung makan n lepas tu sibuk memasang chair thaqif.car seat tu bila ayah dah naik kapal nanti baru pasang kat kete Ummi..sekarang thaqif masih lagi guna yg lama tu kat kete ayah.









2 comments:

eyza said...

amboi..suka Thaqif yer kalau bawak gi jalan2....

ktin said...

Eyza
A'a ..dia bergelak ketawa 1parkson tengok dia.dia lg teruja bila orang layan dia