Thursday, June 4, 2009

~~~ Credit To Ayah ~~~

wah dah lama ummi tak update blog nie..busy coz pindah umah n mcm2 hal lg..
Dah Hampir Seminggu Kami Bertiga tinggal bertiga di rumah sewa kami...
Thanks to Ayah yg byk habis tenaga & $$$$ maklum la bila dah tinggal kat rumah sendiri byk nak beli kan,dulu duk umah mak sume dah sedia lengkap so skrg rasa la pulak hidup sendiri lak kan,Ayah gak yg byk kemas umh & yg paling penting Ayah jaga Tahqif sorang2 time ummi keje.
Time Ayah ada ni leh la lg ummi n thaqif bergumbira tp bila Ayh dah Sign On nanti mesti sedih kan ingat2 ayah ...Ummi boleh lg coz dah biasa thaqif la mesti rindukan ayah..Waaaaaaa ni pun dah sedih apa la ummi nie... ...tak mau cengeng la...
Thaqif lak Bgn Tido ,buka mata je mesti
  1. tengok muka ayah...hehehe ayah mesti wat lawak ngan dia kan...
  2. Ayah susukan dia
  3. Ayah mandikan dia
  4. Ayah basuh berak dia ( pas tu ayah akan bg tau ummi mcm mana berak dia )
  5. Ayah siapkan dia tuam,pakai baju.
  6. Ayah bawak dia jalan2 ... .....
Dia suka ayah bawak jalan2...masuk kete mesti dia akan tido.time merayau ayah gendong dia dalam baby carrier...ummi dulu bawak thaqif lam perut 2.6 je skrg ayah gendong dia dah 6.5 kg tugas ayah lg berat..



Semalam petang ummi balik keje tgk dia tgh meneroka kawasan n bila nampak ummi dah balik senyum je anak ummi nie..




Thaqif : Wah Ummi dah Balik !!




Lepas mandi dia baring2 depan tv sambil tgk POCOYO..tp sat je pas tu tah mana dia meneroka.
Minggu nie lak Busy nak G kenduri kahwin sok ummi dah cuti coz nak berkampung kat umah Mak Yam...kat Shah Alam.Mak Long Zira Nikah Jumaat...Sanding Sabtu & Sambut menantu Ahad...
Apa yg ummi Notice thaqif ni pantang tgk budak2 perumpuan yg berambut panjang dia mesti toleh n tengok sampai hilang dr pandangan mata dia,td masa lunch kaf foodcourt giant dia dah tegur 5 org budak perempuan cantik n jerit2 sampai suara serak..tu masuk dalam katogeri suka ngurat ke? hehehe anak ummi ni ikut sape ni?bila budak2 tu pegang2 n cium pipi dia bertambah la happy dia menjerit2...maybe dia ni katogeri peramah n suka ramai kawan...kan tahqif kan?



2 comments:

aNnAsUeJiE said...

kaktintin~
- pindah mane?
- g pon suke tgk pocoyo! bkn aidan ye tp g! hahaha!
- aidan lak gatal tgk pompuan tp lebih ke arah pompuan dewasa! huhu!

ktin said...

Annasuejie
-pindah dok umah sewa kat klang gate..rajin2 singgah la umah..
-hidup pocoyo !!
-tgk pempuan tu kenan perangai ayah masing2 kot..he,he
-thaqif pantang nampak org sume dia nak tegur..pakcik yg jahit kasut tu pun dia sapa gak..gelak pakcik tu