Thursday, June 11, 2009

~~~ Happy 6 month young my Lovely Son Ahmad Thaqif Akmal ~~~


  • Hari ni genap umur thaqif 6 bulan kan sayang?

  • Sekarang Thaqif Sudah berada di step ke-2 !!!

  • Ummi doakan Thaqif sentiasa sihat selalu..ummi sayang Thaqif sangat2!!!




Hi sume hari nie saya dah 6 bulan

Sekarang kesukaan dia ialah remote Astro ,pantang nampak mesti dia akan laju je nak dapatkan pat tu tekan2 ,slow volume la ,tkr chnel la.dia akn mrah kalu remote tu tak berfungsi,ayh penah kuar kan bateri n dia marah sebab tekan2 tak leh,alahai anak ummi nie mcm2 la..

Tak lama lg mybe ayah dah kena naik kapal semula so pas ni thaqif ummi hantar ke nursery ye sayang,takmau nakal2 kat sana,tak pe jgn risau ummi dekat je leh tengok thaqif time lunch hour nanti..( sebenrnye ummi yg risau ) tak tau nape mcm berat je nak berpisah ngan dia time nak kuar g keje,kdg2 rasa nak nangis pun ada gak..

Sekarang dia kalu terjaga tengah malam ummi biar je dia golek2 kat tengah2 antara ummi n ayah..pas tu dia jap2 g kat ayah jap lg g kat ummi sentuh2 muka ayah ngan ummi..kalu jauh ngan dia terasa2 je tangan dia yg lembut tu sentuh2..ummi rindu la ngan thaqif ...lagi lak time dia tak sihat mcm ni..hari nie mcm dah beransur sihat ummi rasa..harap2 sihat terus la..

Semalam Atuk + atuk sedara ngan mak de besar+ mak de kecik thaqif dari kuala lipis datang umah bermalam dalam kurang sihat tu masih sempat melayan tetamu ngan keletah dia yg buat org sayang kat dia tu,pg td bila sume org dah nak balik dia wat muka tak mau layan sebab marah kot org ramai2 tu tinggalkan dia,maklum la thaqif ni suka sangat kalu jumpa orang ramai..so skrg tinggal la berdua semula ngan ayah kat umah...td ummi call tanya ayah kata Thaqif tido..harap hari nie thaqif tak nangis2 lg mcm semalam ye..ummi tak tenang je nak keje kalu thaqif nangis or meragam...


Jap lg Ummi akan berjumpa thaqif n Ayah... ;)

4 comments:

eyza said...

selamat ulantahun yg ke 6 bulan yer thaqif...kak eyza (kak yer moyang bkn auntie...ha..ha...)pun rindu kat Thaqif..geram nak cium2 pipi thaqif tu.. cepat2 baik demam yer....

aNnAsUeJiE said...

yg dia tas tu kakak konon! ahahaha!
hape 6 month thaqif!

kaktin nak hantar kat mane nurseri tu?

Haizales said...

happy 6month old Thaqif..sedapnye nama...

salam dari Rania ;)

tinnie said...

Eyza
heheh Tq Moyang..
nanti kita jumpa Thaqif yg akan cium moyang yek...

Annasuejie
HAhahah Kakak a.k.a moyang diatas tu memang..heheheh
nurseri kat depan umah mertua ku itu..

Haizales
Tq..salam tu Rania juga ;) mcm nama puteri mesir...