Tuesday, February 2, 2010

~~ 1st time ke tesco Rawang ~~

Pagi td awal2 dah kuar umah sebab nak g bank..dah settel sume urusan bank2
G maidin jap sebab nak cari mangkuk desert tuk adik ummi nak kawin untuk hidang masa makan beradab,n ummi di tugaskan tuk wat desert tu....Bagus ummi suka..
:: Thaqif ralit tgk amoi kecik sama cam dia duk dlm troly..

:; Di tujukan untuk Ayah...Suka tgk set home theatre LG nie cute n jimat space..
:: Mat cermin..suka sgt kalu jumpa cermin..
:: Terpaksa la ummi tertonggeng2 nak amik gmbr ber-2 ..

:: Malu2 kucing bila nampak ada gambar baby senyum ..padahal gambar je..lupa lak ummi diapers tah brand apa tp memang besar gmbr baby tersenyum.
:: Benda ni la yg ummi cari act harga yg tertulis kat tempat dia rm2.90 tp bila dia scan rm3.05 .caisher tu suruh ummi g check semula ,tak pe la ummi g la semula tgk..betul ikut code harga n barang sama.bila ummi dh confirm pada dia dia leh suruh ummi g sekali lg amik code harga yg terpamer tu.ummi cakap la ..tak kan tak de staff yg leh wat keje2 check2 cam tu mati la ummi nak ulang alik n td asal tak suruh je amik tag harga tu,memang mula tu nak amik tp takut lak jd kesalahan kan.Dah la masa mula2 sampai caunter nk bayar ada la sorang pak aji ni beli cabinet kasut kot,masa masuk shopping dia tak amik troli dah siap bayar nak bawak turun nak kan troli pd orang .
Caisher : Akak nak pakai troli tak?
ummi : Nak.
Caisher :Akak nak shopping lg ke?
ummi :saya dah abis shopping dah nak bayar la ni. dalam ati ckp dah masuk kaunter bayar tu nak bayar le tak kan nak shopping lg. sengal.

Pas tu pak Aji yg beli cabinet kasut tu intai2 dalam troli ummi

Pak Aji : Barang tak ada pun nak pakai troli apa la.
ummi : Dalam hati je la cakap . Oi pak aji tak nampak ke dalam ni ada barang act ummi amik
bakul letak dlm troli sebab amik barang kaca kan.n anak saya ni nak letak mana.pak
Aji ke nak tolong dukung .
Akhirnya ummi bg je la troli ummi tu kat pak aji tu sebab dia duk bebel2 .
jauhnya la nak g amik troli ni..tp x berusaha nak g amik.lg pun tunggu caisher tu panggil org dia lama sgt.Bagi je la kat Pak Aji tu.
usahkan senyum ucapan terima kasih pun tak terkeluar dari mulut dia.Allah Maha Mengetahui.
Akhir nya ummi sendiri g amik tag harga yg caisher tu dok call2 ,tunggu2 tak de gak selesai. sampai ummi ni dapat dosa kering kat situ sebab geramkan pak aji tu.
Lupa kan pasal tu..Moga Allah Ampunkan Dosa n Bersih kan Hati ku..amin.
:: thaqif yg gembira hati nya ummi belikan pinggan,cawan,sudu n garfu pas tu dia sibuk mengayakan adab makan lak.siap berlakun2 minum n suap2 .



:; Thaqif mengacau air .

Harap2 ayah ada line sebelum sabtu nie .ummi nak mintak izin ni nak balik kampung awal.

2 comments:

aNnAsUeJiE said...

kalau g, mmg g silatkan pak aji tu. amik la sendiri. hahaha. ade sedikit jahat hati disitu. [astafirullahalazim]. geram ok, takyah la nak bebel2 kan? yg cashier tu pon 1, baik kite je yg keje kat situ kalau bende tu pon nak suruh kite yg buat! huh.

ummi thaqif said...

Annasuejie:
tu banyak jumpa org cam2 ragam.
geram memang geram .kalu tak bawak thaqif memang dah marah kot tp ktin mengawal nafsu amarah tu di depan anak.