Tuesday, August 25, 2009

~~~ Selamat berpuasa~~`



Selamat Berpuasa Semua...
Tahun Lepas Ummi Puasa ngan Thaqif masih didalam perut n dia pun sama2 puasa..
N Thn nie thaqif lak tak puasa..hehehehe..byk perbezaan dulu n sekarang..masa mcm tak pernah cukup2 ...umah pun belum habis kemas lg.sejak pindah masuk dulu mcm2 hal penting yg perlu di settelkan dulu..Alhamdulillah semua dapat diatasi..n minggu lepas ummi dapat balik kampung sekejap .walaupun sekejap puas hati rasanya...
Demi ayah N Thaqif ummi akur ngan suggestion ayah ,Ummi benti keje coz kalu ummi balik lambat tak ada org nak uruskan makan minum ayah maklum la ayah yg jarang dapat berpuasa kat darat dia tentu nak berbuka puasa n pas tu g tarawikh lak baru la dapat penghayatan tuk jalani ibadah puasa..Ummi lak isnin lepas dah bg notis benti 24 hours tp telah di tolak oleh boss..dia mintak ummi stay sampai dapat pengganti,ummi keberatan tp bila fikirkan kebaikan n tolak ansur dia selama nie ngan ummi,Ummi terpaksa tunggu n ngan syarat ummi leh balik kul 4 awal 1/2 jam dari sepatutnye..coz ummi tak nak tersangkut jam..cian ayah n thaqif kalu ummi balik lambat..n boss ada pertikaikan kenapa beli umah jauh2 ( tak sepatutnya dia tanya mcm tu rasanya) ummi ada hak kalu nak benti tak kan ummi nak keje ngan dia sampai mati...N ummi ada family yg perlu di utamakan..
Dulu kul 8 sempat lg ummi kuar umah sebelum masuk office skrg lepas subuh ummi dah kena siap2..rasa mcm penat sgt nak bgn pg2 nasib baik sekarang bulan puasa pas sahur tak de lak nak tido semula ...tak pe la sat je pas nie ummi tak lagi kena terkejar2..nasib baik gak ayah nak tggu pas raya baru nak on semula.dapat la beraya ngan ayah gak tahun nie..lama betul ayah coti kali nie bukan sebab suka2 act tp sebab nak selesai kan hal umah baru yg kita org dah duduk sekarang...N raya nie pada mbr2 yg nak datang beraya leh la datang ke country home rawang ..
Ummi pun dah lama tak up-date blog nie rasa mcm pelik lak nak merepek kat sini..nie pun ada masa coz Thaqif baru je tido ayah lak G tarawikh..nampaknye thn nie tak dapat la ummi tarawikh mcm thn2 lepas..

penutup nya selamat berpuasa maaf kalau ada kesilapan n kekasaran n terlanjur kata dalam berblog nie...jumpa lagi...

4 comments:

eyza said...

MOYANG DAH BENTI KER?
BILA NAK JEMPUT BUKAK POSA KAT UMAH BARU? HI..HI...

ktin said...

belum lg..
pas raya bru tak keje..
nak cari keje kat sana lak le..

aNnAsUeJiE said...

wohh..byk kejutan kaktin bg nih!

bestnye dah benti keje! leh golek2 dgn thaqif 24jam! hoho! leh bwk thaqif kluar shopping bersama2! ;p
yg trex tu sebok je nak pertikaikan..suka hati la rumah kitekan!

nnt raya buat la open house! ngeee~ ;D

ktin said...

Annasuejie
hehehe belum benti lagi..
lepas raya baru start tak keje..
memang nak buat tp tarikh dan masa belum dapat lg datang jgn tak datang tau...nanti akan ku jemput semua..