Friday, August 7, 2009

~~~ Lazy Week ~~~

hohoho minggu ini memang minggu yg malas sekali..

dah lama tak update..

lg pun kat office byk keje sgt

kat rumah memang tak merasa la..

nak baik kampung tp masih buzy ngan urusan2 yg bermacam2 ragam lg..

mengikut planing ahad ni we all ber tiga sudah mahu move out dari rumah sewa tp si tukang buat kic cabinet & wadr lak belum siapkan lg..

ni lg buat geram janji lain buat lain!kalu tak sebab dia dah boleh pindah dah..so tunggu la minggu depan lak baru pindah masuk..harap2 selamat semuanye..dah excited sgt dah nie..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Thaqif menghampiri 8 bulan yeyyyy...sudah mahu tambah umur lg...

sekarang hobinya bangun berdiri dan mahu berjalan..

giginya sudah tumbuh 4 batang..

Dah seminggu dia diarea..kesian tgk terjerit2 kalu time basuh bam2 dia mesti pedih.

last wekeend adalah paling kesian..pead kata kuman dah masuk dalam perut dan menganggu segalanya,n bila dia poo yg keluar hya air yg berasid sebab tu bum2 dia melecet..dia suka masukan barang2 dlm mulut,tak kira apa kadang2 kerusi pun dia gigit..tak kan ummi or ayah nak pegang je dia sepanjang masa dia lg marah kalu halang niat dia nak bergerak..bila dah di biar tu la jadinye..bila dia berjalan jumpa la ngan segala macam kuman..

semalam ummi nagan ayah decide nak tukar susu lak..tgk lak apa hasilnye hari ini..setakat masa nie belum lak poo lg...harap2 ok la perutnye nanti ..

Tak sabar nye nak balik jumpa si Thaqif ,hari nie ummi tak masak ye ayah ummi beli yg ready to eat saje yek...












2 comments:

aNnAsUeJiE said...

kaktin,paed bg ubat sapu tak? sapu la cream kat lubang bontot thaqif..dulu aidan pon kene gak,sehari brape kali ntah asyik poopoo je..pedih,tgk dah luka dah...sian..

ktin said...

Ktin guna drapoline sapu kat bontot dia,tu la budak2 kan kulit lembut lg cian tgk melecet sampai.
skrg dah ok dah alhamdulillah.