Sunday, July 11, 2010

~~ Ummi tambah setahun..thaqif lak tambah sebulan umurnya ~~

Lagu Happy Birthday..berkumandang dlm kete masa otw balik rawang malam tu..ayh la nyanyi takkan thaqif kot..thaqif lak elok je lena tido..maklum la dh pkl 12.00..ayah lak sambil nyanyi2 suh ummi amik barang kat tepi dia..ummi dh capai tp tak sampai..last2 ayh gak yg amikkan..rupanya kat situ ayah simpan hadiah yg dibeli secara rahsia made in terengganu ;-)
thanks ayah..sebab sentiasa ingat hari penting ummi tu..thanks juga atas hadiah nya..pada ummi hadiah tu tak penting..ayh ingat pun dah memadai bg ummi..





sampai umah thaqif terus le lena sampai pg..ummi lak buka hadiah la apa lg..;-)
Terkejut tgk isi kandungan...apapun terima kasih sangat Ayah..;-)



Thaqif pun pd hari yg sama menambah sebulan lg umurnya..mcm cepat je waktu berlalu..lg 5 bulan..dh nak 2 tahun.
semakin besar makin banyak la kerenah dia..
*bercakap pun belum fasih..harap2 2 tahun nanti lancar la dia bercakap
*sekarang perkataan yg fasih bagi dia tentulah yg 1 sukukata cam CAR,CAT,BALL,STAR NAIK..ok la dia sebut..
* lucu gak bila tanya n tunjuk ayah tu siapa ..dia akan jawab Aaaaaaa panjang je bunyi..
*kalu baca buku pun bila tunjuk apa yg dia tak leh sebut..dia sebut gak tp merepek2 je dia sebut janji ada jawapan..
* rajin gak dia ikut apa yg ummi sebut..tp bunyi nya tak sama la..ummi abg dia pun sibuk ikut tp bang je, a ilang
* kalau ummi ajar sebut kakak dia sebut kak je
* kalau dia tgh berak jgn la sesape tgk mesti dia akan cari tempat sembunyi..kdg2 balik langsir la jd jamban dia..sampai sudah baru dia kuar.
* bila ummi tanya nak adik ke..jawapan dia adalah geleng kepala.;-)
* dia dh boleh diharap kalu kita suruh itu ini..
* Ummi paling senang kalu bg makan or minum..tak payah ummi nak bagi tau menda tu dh takde ..dia sendiri akak cakap finish sambil pusing2 tangan.
*pantang tgk ummi jatuhkan barang or buat silap dia akan tunjuk jari dia ..tiru la tu..;p
* ummi seronok tgk dia time nak tido,baring sebelah ummi tarik selimut n tutup sampai dada..pas tu bila ummi ckp nak tido kan tak salam n kiss ummi ke ?..dia pun bgn salam ,kiss n peluk ummi sekali..sungguh ummi rasa bahagia sangat..ummi tak kisah kalu org nak kata ummi manjakan anak..kalu ajar kiss n peluk2 cam tu..
* Bukan tak pernah marah,ada masa thaqif silap ummi akan marah.
Apa pun ummi sentiasa doakan Thaqif jd anak yg berguna n beramal soleh.

3 comments:

Wife Mr.Em ~ Ibu Mr.Aqil said...

Happy buffday ummi.. Semoga panjang umur & dimurahkan lah rezekinya.. Amin...

aNnAsUe'G said...

g dah wish dah kan? ke g lupa? hahah!

Marsha~ said...

anak laki tido mmg ganas ek....... Mesti nak kangkang.. heuheuheu.. happy belated birthday!~